Gruppträning moment

Indoor walking

EN POWERWALK I GRUPPTRÄNINGSFORM

Indoorwalking är en form av konditionsträning där klassen leds av en instruktör. Du går på en crosstrainer i takt till musik, fötterna rör sig i gång- eller löptempo, händerna håller du på olika handtag. Passet varieras genom olika motstånd och tempo, varierande fattning med händerna och böjning av benen. Indoorwalking passar alla, från nybörjare till vältränade, och är skonsamt för leder. Det är främst en konditionsträning, men det ska också stärka musklerna i benen, bålen och ryggen.

Spinning

Spinning är en träningsform som är enkel och effektiv och ger stora möjligheter till individuell dosering/anpassning. Här tränar främst konditionen, då de stora muskelgrupperna i benen är engagerade, vilket ställer krav på hjärta, lungor och blodomlopp. Dock finns några moment av smidighet/rörlighet med under uppvärmning och stretching. Cykeltekniken tränar koordinationen, men att cykla är okomplicerat och passar även de som tycker att koordination är något svårt.

Spinning passar mycket bra för den som vill träna på en hög intensitet, men också för den helt otränade, eftersom varje deltagare själv bestämmer vilken belastning man lägger på. Spinningpassen är uppbyggda så att mjölksyraträning undviks i största möjligaste mån.  Dessutom är det en skonsam träningsform för de som varit skadade, är överviktiga, inte vill eller kan hoppa och springa samt de som kommit till åren.

Spinningträning kan också med fördel användas som konditionstränande komplement till styrketräning i gym.
Tekniken är enkel och det enda man behöver i utrustningsväg är vattenflaska och en handduk.

Funktionellträning

Funktionell styrketräning Innebär att man förutom styrka utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmåga med övningar som aktiverar många olika muskler samtidigt. Och om du tränar på högre nivå även explosivitet. Med funktionell styrketräning kopplar du ihop kroppens olika delar och tränar din kropp som en enhet. Funktionell styrketräning är därför en skonsam träningsform som stärker det rörelsemönster du behöver för att ”klara dig i just din vardag”.

KNÄBÖJ

Basen i styrkeövningar är djupa knäböj. Den övningen tränar funktionell ben-bålstyrka, kopplar ihop benen med bålens stabiliserande muskler och överkroppens hållningsmuskler. Är det någon övning du bör lära dig ordentligt, så är det knäböj.

Core

30min. Coreträning är en träningsmetod med inriktning på mage och rygg. Grundtanken med Core-träning är att bygga upp styrka, stabilitet och balans för att användas när vi behöver det som mest. Ryggen och magen är involverad i många tunga uppgifter i vardagen och en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador.

Yin-yoga

YINYOGA
Yinyoga är ett perfekt komplement till fysisk träning då man jobbar med leder, skelett, energi, ligament och bindväv-fascia. Det är en lugn och meditativ yogaform där man stannar i 3-5 minuter i varje ställning för att öka mjukheten, elasticiteten och återhämtningen i kroppen. Den har också visat sig hjälpa vid ryggvärk, knä och nackproblem och framför allt med att landa en stund i en stressad och snabb livsstil.

ASHTANGAYOGA
Ashtangayoga definieras ofta som en idrottslig, fysisk och dynamisk form av yoga. Detta är utan tvivel sant om man tänker på hur krävande och imponerande övningen är och på att den ger ökad muskelstyrka, hälsa och livskraft. Ashtangayoga är dock mycket mer än en övning som tänjer och stärker kroppen.

Genom medveten andning, yogaövning, blickfokusering och koncentration kan man utveckla en god kroppskontroll, kontroll över sinnena och en medvetenhet om sitt inre. Enligt Sri K. Pattabhi Jois är Ashtangayoga en stig som leder oss till ”den ande som finns inom oss” eller vår verkliga natur.

KUNDALINIYOGA
Kundaliniyoga är en autentisk yogatradition som passar dig som söker efter en andlig disciplin. Yoga är mycket mer än bara fysiska kroppsställningar, yoga är ett medvetandetillstånd som man kan uppnå genom att använda olika tekniker som exempelvis kroppsställningar, andningsövningar och meditation. I kundaliniyoga betonas vikten av traditionen och länken tillbaka till de yogis som etablerade detta medvetandetillstånd

MORNINGYOGA
En mjuk morgon yogaflow där vi blandar balans och stärkande positioner med att tänja och riktigt sträcka ut kroppen. Vi avslutar med avslappning och meditation, skapar fokus och lugn inför dagens utmaningar.
Passar både som uppvärmning och nedvarvning, stretch efter morgonpasset eller bara ett härligt sätt att starta dagen.
Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av yoga, passar för alla!
Varmt välkommen!

Löpträning

Härlig utomhusträning i grupp!

Oavsett om du vill förbättra din löpteknik, bli snabbare, få bättre kondition eller bara älskar utomhusträning – detta är för dig! Löpträning i grupp vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som är van motionär men som vill ha roligare löpträning och se resultat snabbare.

Vi följer ett effektivt och varierat träningsupplägg och utnyttjar gruppdynamiken

Fitnessboxning

Ett allsidigt och fysiskt krävande 90-minuters pass, då kondition och styrka är centralt. I fitnessboxning tränas teknik med slagkombinationer som varvas med pulshöjande övningar och avslutningsvis stretch.

Vi arbetar 2 och 2 med handskar och mitsar.

Mixpass

IW eller Spinning varvas med styrka med endast kroppen som redskap och lite explosiva hopp ibland på och omkring en step-bräda.

DanceMix

En galen timme med Anetta Aytuglu!! Här blandar hon det bästa från Salsa, Zumba, Aerobic & discodansen

Med enkla, men riktigt heta dansmoves är DanceMix det perfekta sättet att släppa loss stjärnan i dig!
Soundtracket till denna träning blandas av hitsen från topplistan, dansmusiken från nattklubben, remixade klassiker och modern latinmusik! DanceMix är den ultimata träningen för dig som vill ha roligt och dansa!

Bodysculpt

Styrke & konditionsträning där vi använder oss av gummiband, hantlar, stepbräda och skivstång.

Klassen inleds med en en uppvärmning med enkla stegskombinationer som följs av kondition och styrkeövningar. En avslappnande stretch avslutar klassen.

Välkommen till ett rolig och variationsrik pass

Cirkelträning

Stationsträning med fokus på både styrka och kondition. Kroppen utmanas med hjälp av redskap och egen kroppsvikt. Rolig och effektiv träning i grupp.

Mobility

Mobility & Stretching är ett 30 minuters pass där muskler kring våra stora leder kommer att få arbeta både dynamiskt och statiskt, detta pass finns alltid i anslutning till vårt funktionella pass!

Teambeats

Start våren 2020

Sports Club Oasen är stolta att få presentera ett nytt träningskoncept TEAMBEATS.
Vi är redo att hjälpa dig att ta ta träningen till en ny nivå för att du ska få de resultat du söker.

EAMBEATS ger dig all träning du behöver på 45 minuter. I små grupper om max 16 personer guidas du av våra professionella coacher genom ett högintensivt intervallpass med fokus på både styrka och kondition. Med ett intuitivt pulsmätningssystem, dj-mixad musik och en modern träningsmiljö med SKILLRUN™, SKILLBIKE™, OMNIA och styrkeutrustning lyfts du mot de resultat du söker: Ökad syreupptagning, muskeltillväxt och maximal förbränning.

VI VILL ATT DU SKA LYCKAS

På TEAMBEATS guidas du av en personlig Coach. De har lång erfarenhet av att leda olika träningsformer och har en särskild TEAMBEATS-licens. Deras kompetens tillsammans med passens uppbyggnad säkerställer att du får individuell coaching och support på varje pass. De finns på plats 15 min före passet startar och 15 minuter efter för att coacha dig till de resultat du vill uppnå. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller atlet, din coach möter dig på din nivå.

Hård träning kräver hög energi. Musiken är skapad med ett enda syfte: ge DIG maximal energi genom hela passet. Miljön i lokalen har vi skapat med syfte att ge DIG energi. Allt för att DU ska ge så mycket energi under passet som DU kan.
Ju mer DU ger desto mer kommer DU få tillbaka i form av RESULTAT.

BRA ATT VETA OM TEAMBEATS

Innan du går på dit första TEAMBEATS pass behöver du

Skapa ett kostnadsfritt konto på Mywellness Cloud >>
Följ länken ovan för att göra det.
Efter det kan du börja samla MOVEs och mäta din träning på vår utrustning.

Denna hemsida använder cookies för statistik och inställningar. Genom att använda hemsidan samtycker du till detta. Läs mer om vår integritetspolicy.