Gym och konditionsträning

Ryggsträckare

Ryggsträckaren rekommenderas till personer med olika rygg-, höft- och knäbesvär. För personer med tungt arbete, eller efter en hård träningsperiod.
Beskrivning
Ryggsträckaren ger dig en utmärkt möjlighet till att avlasta kroppens viktbärande leder på ett behagligt och effektivt sätt. Tyngden av överkroppen sträcks och avlastar ryggens kotor och diskar. Ryggsträckare är justerbar i längd för individuell anpassning. På det sättet justerar man den exakta balanspunkten och kontrollerar därmed rörelsen. Lätt att komma av och på. 

ProMedVi Vibrosfär

Balans och styrka i kombination ger bästa resultat. Med ProMedVi Vibrosfär tränar du båda. Samtidigt. När muskeln utsätts för vibrationsträning aktiveras sträckreflexen vilket resulterar i en hög aktivitet i det neuromuskulära systemet. Musklerna aktiveras därför upp till 100 % och slappnar sedan av automatiskt. Vibrationsträningen förbättrar på så sätt det viktiga samspelet mellan nerver och muskler. God balans är avgörande för att undvika t ex belastningsskador. Balansen blir ofta sämre med åldern och i många fall blir den till ett hälsoproblem. Speciella känselorgan (proprioceptorer) i muskler och senor, ger hjärnan information om tryck, kraft, riktning och omfattning hos en rörelse. Balansträning med vibration har visat en snabb förbättring av proprioceptionen och därmed också av patientens balans. 

Atletico de Madrid är ett av Spaniens främsta fotbollslag använder sig av Vibrosfär Läs mer

Denna hemsida använder cookies för statistik och inställningar. Genom att använda hemsidan samtycker du till detta. Läs mer om vår integritetspolicy.